Tudor Giurgiu, premiat pentru regie la Festivalul de film de la Palici, cu pelicula "Despre oameni şi melci"

Data publicării:
tudor-giurgiu

Juriul festivalului s-a declarat impresionat de pelicula regizată de Tudor Giurgiu, despre care se spune că este "o comedie inteligentă, sensibilă şi emoţionantă, având un puternic substrat social, care arată o nouă şi proaspătă faţetă a cinematografului românesc", potrivit site-ului palicfilmfestival.com.

Filmul "Despre oameni şi melci" este inspirat dintr-o întâmplare reală şi spune povestea unui grup de muncitori angajaţi la uzinele ARO, fabrică intrată în faliment, la începutul anilor '90. O firmă franceză vrea să cumpere societatea şi să o transforme în crescătorie de melci. Totul se schimbă atunci când unul dintre angajaţi descoperă o soluţie cel puţin neortodoxă pentru a-şi salva colegii de la şomaj, precum şi fabrica de la închidere.

Din distribuţie fac parte, printre alţii, actorii Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu şi Valeria Seciu.

Pelicula "Despre oameni si melci" a mai fost premiată şi la festivalurile de la Varşovia şi Valladolid. La Festivalul Filmului Sud-Est European, desfăsurat la Los Angeles, producţia a fost laureată cu premiul pentru cel mai bun lungmetraj. Numărul de trofee ar putea să crească, pentru că filmul va participa şi la festivalurile de la Sankt Petersburg, Viena, Napoli şi Haifa.

La ediţiile anterioare, două filme româneşti - "Moartea Domnului Lăzărescu", în regia lui Cristi Puiu, şi "Toată lumea din familia noastră", în regia lui Radu Jude - au câştigat marele premiu al festivalului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri