Un turn de apă din Pantelimon a fost transformat în loc pentru proiecte culturale

Data publicării:
turn

Printre blocuri de 10 etaje şi fabrici abandonate, o clădire iese în evidenţă în cartierul Pantelimon din Bucureşti. Un turn de apă pictat în vârf şi înconjurat de o scară ameţitoare a devenit proiectul unei organizaţii care a vrut să înfrumuseţeze un fost spaţiu industrial. După doi ani de muncă şi luptă să convingă sponsorii să investească în ideea lor, turnul s-a transformat.

„Imaginează-ţi sculptură de hârtie, de exemplu. Este nevoie de un spaţiu ca acesta şi de scara aceasta ca să poţi experimenta lucrarea din mai multe unghiuri. Apoi scara înseamnă o apropiere de cartier. Noi spunem ironic că e un fel de turn Eiffel sau Alexander Platz Turn, dar foarte realist, în cartier”, explică Mădălina Roşca, iniţiatorul proiectului.

De-a lungul celor câteva sute de trepte care duc până în vârf sunt mici ferestre în care au fost amenajate diorame, iar la parter va fi creat un spaţiu multimedia, unde vizitatorii vor avea parte de spectacole de lumină şi muzică. Turnul va fi inaugurat chiar de Ziua Naţională.

Peste tot în ţară sunt astfel de turnuri. Şi-au demonstrat utilitatea atunci când au fost construite, dar acum dispar încetul cu încetul. În străinătate însă, acestea se tranformă, cu un pic de imaginaţie, în locuinţe care valorează milioane de euro sau în hoteluri pentru turiştii cu gusturi extravagante.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri