Sari la conținut

Untold, Electric Castle şi Summer Well, nominalizate la European Festival Awards 2016

Mai multe festivaluri din România, precum Untold, Electric Castle şi Summer Well, au fost nominalizate la European Festival Awards 2016, potrivit site-ului oficial al acestor trofee, care recompensează cele mai bune festivaluri organizate în Europa.

untold - armin van buuren fb

Astfel, festivalul Untold, organizat în vara acestui an la Cluj-Napoca, a fost nominalizat la categoria ”Best Major Festival”, care se adresează evenimentelor muzicale la care participă peste 40.000 de spectatori.

În 2015, Festivalul Untold a câştigat premiul aferent acestei categorii, chiar la prima sa nominalizare.

Festivalul Electric Castle, ce a avut loc la Bonţida, în judeţul Cluj, şi Summer Well, organizat pe domeniul Ştirbey din Buftea, au fost nominalizate la categoria ”Best Medium-Sized Festival”.  La această categorie sunt nominalizate festivalurile la care participă între 10.000 şi 39.999 de spectatori.

La categoria ”Best Small Festival” au fost nominalizate alte două festivaluri din România - Plai din Timişoara şi Jazz in the Park din Cluj-Napoca. La această categorie sunt înscrise festivalurile muzicale cu participare de până la 10.000 de spectatori.

La categoria ”Best New Festival” a fost nominalizat Revolution Festival, un eveniment ce a avut loc la Timişoara.

Iubitorii festivalurilor muzicale pot să voteze pentru festivalul lor preferat pe site-ul European Festival Awards.

Evenimentul acordă premii în 17 categorii. Unele dintre categorii îşi desemnează câştigătorii prin votul publicului, altele prin votul unor comisii de specialitate.

La ediţia din 2015 au participat peste 350 de festivaluri din 50 de ţări europene. Pentru desemnarea câştigătorilor au votat peste 800.000 de persoane.

European Festival Awards este un eveniment ce a fost înfiinţat în 2009 de Festival Awards Ltd în colaborare cu Yourope (Asociaţia Festivalurilor Europene) şi Eurosonic Noorderslag.

Următoarea ediţie a evenimentului European Festival Awards va avea loc în oraşul olandez Groningen în luna ianuarie.