Sari la conținut

Victor Rebengiuc: „Unde mergem noi, domnule? Nu mergem încotro trebuie”

Victor Rebengiuc, invitat la Digi24, a declarat, printre altele, că „nu mergem încotro trebuie” și că programul de guvernare actual este un fel de Caritas.

„Unde mergem noi, domnule?”, l-au întreabat realizatorii emisiunii „În fața ta” pe Victor Rebengiuc, făcând referire la finalul filmului „Moromeții”, după romanul lui Marin Preda, unde actorul joacă rolul lui Ilie Moromete.

„Îmi e teamă că nu mergem încotro trebuie. Mergem spre un lucru care o să ne coste scump, am impresia că se fac niște excese, nu sunt specialist în economie, finanțe, dar am văzut caritasul care promitea contra un leu - 8 lei înapoi, nu pot să cred o asemenea chestie și acum văd că se dau bani. Mai da, mai crește. Mi se pare că se exagerează și a dispărut prudența. Orice om trebuie să aibă o doză de prudență, să fii sigur că nu rămâi în fundul gol”, a răspuns Victor Rebengiuc.

Întrebat dacă programul de guvernare e un fel de Caritas, Victor Rebengiuc a răspuns „Eu așa cred”.

Actorii au avut niște salarii mizere tot timpul, la coada listei de salarizare, la prestări servicii. Faptul că s-au mărit salariile e foarte bine, dar și aici trebuie să existe o măsură, mărești cu cât se poate, de unde ai libertatea asta de a mări de 10 ori, de 20 de ori, un salariu. Ce te face să crezi că ai sustenabilitate”, a adăugat Victor Rebengiuc.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici.