Victor Rebengiuc, invitat special pe scena Sălii Radio

Data publicării:
orchestra rebengiuc

Suita "Peer Gynt" a compozitorului norvegian Edvard Grieg este inspirată de textul cu acelaşi nume al scriitorului Henrik Ibsen. Este povestea unui om care rătăceşte prin lume toată viaţa încercând să se regăsească şi să devină tot mai bun. Dar eşuează, pentru că se îndepărtează de fapt de adevărata sa natură, de familie şi de origini.

„El vrea să ajungă cât mai sus, cât mai sus, să lupte, să se realizeze, să facă ceva deosebit. Ar vrea să se îmbrace frumos, ar vrea să ajungă într-un castel, ar vrea să fie rege, împărat, să aibă putere. Nu prea reuşeşte”, explică Victor Rebengiuc.

Actorul a dat viaţă personajului chinuit de frământări, iar monologul s-a împletit cu muzica lui Edvard Grieg, interpretată de Orchestra Radio.

Victor Rebengiuc intervine, dar nu într-un sens narativ, adică nu povesteşte poemul lui Ibsen ci mai degraba se caută creerea unor stari. Edvard Grieg a scris muzica special pentru poemul dramatic al lui Ibsen, adică această muzică s-a auzit în 1867 la Cristiania, astazi se numeste Oslo”, a afirmat Tiberiu Soare, dirijor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri