VIDEO. Concert la Ateneul Român, de ziua Regelui Mihai

Data publicării:
concertrege

La a şaptea ediţie a Concertului Regal a urcat pe scenă pianista Alexandra Dariescu. Are 29 de ani şi a fost inclusă deja printre primii 30 de oameni de succes, sub 30 de ani, într-un top internaţional. Este şi prima artistă din România care a colaborat cu Filarmonica Regală din Marea Britanie. Alături de ea, dirijorul Tiberiu Soare şi Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta. Spectacolul a fost organizat în scop caritabil.

În fiecare an, banii strânşi din vânzarea biletelor şi din sponsorizări sunt donaţi pentru a sprijini tinere talente, iar în acest an s-au strâns peste 130.000 de euro.

„Tinerii trebuie sprijiniţi, încurajaţi, să li se dea o speranţă, să creadă în ceva foarte bun şi foarte frumos. iar muzica este cel mai frumos mijloc prin care se poate face acest lucru”, a spus pianista Alexandra Dariescu.

Peste 30 de tineri vor primi bursa Fundaţiei Principesa Margareta. George Vârban are 20 de ani şi a studiat în Galaţi. Acum urmează Conservatorul la Bucureşti şi este bursier de doi ani.

„Promovare, în primul rând, un ajutor financiar de 2000 de euro, participare la concursuri şi mentorate. Costurile unui concurs internaţional sunt foarte mari”, a spus bursierul George Vârban.

Regele Mihai, care a împlinit 93 de ani, nu a putut veni în România, la concert. Şi-a petrecut ziua în Elveţia.

„E foarte bine. Am vorbit cu el chiar înainte de a veni aici. Şi a avut un fel de petrecere, am auzit tot felul de... gălăgie acolo şi am spus ce se întâmplă? A, sunt nişte prieteni care au venit la masă”, a povestit Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României.

Regele va reveni în România de Crăciun.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri