VIDEO Familia-oglindă şi Cutia cu miracole, vedetele zilei la Festivalul de Teatru de la Sibiu

Data publicării:
ogli mare

Joi a fost o zi spectaculoasă la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Actori acoperiţi de oglinzi din cap până în picioare şi o piesă de teatru jucată de strănepoţii celor care au pus-o prima oară în scenă au impresionat localnici şi turişti veniţi să se bucure de evenimentul cultural cotat ca unul dintre cele mai importante din Europa.

Familia-oglindă venită din Slovacia a oferit un spectacol de pantomimă plin de efecte de lumină. Rolul nu a fost uşor pentru artiştii care au supotat temperaturile de vară îmbrăcaţi în costumele masive.

Spectatorii nu s-au lăsat speriaţi de căldură şi au urmărit şi spectacolul unei companii din Spania, care a venit la Sibiu cu o reprezentație de mare tradiție. Spectacolul „Cutia cu miracole” a fost jucat pentru prima oară acum 130 de ani chiar de străbunicii actorilor care îl interpretează acum.

Semn că arta nu are vârstă, copiii au fost cei mai încântaţi de spectacol. „Mie mi-a plăcut cel mai mult cum a zburat omul acela când a fost tras din tun”, spune unul dintre micii spectatori.

Sibienii şi turiştii pasionaţi au putut asista şi la un concert de muzică fado. O trupă portugheză a cântat în Biserica Romano-Catolică din Piaţa Mare.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se încheie duminică. Până atunci însă, spectacolele continuă pe străzi şi în sălile de spectacole.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri