Sari la conținut

Devis Grebu a lansat „Culori şi Tradiţii în Folclorul Românesc”

A fost o zi plină la Târgul de Carte Gaudeamus. Zeci de lansări de carte, şedinţe de autografe şi peste 40 de mii de vizitatori, întâmpinaţi cu preţuri şi cu 85 la sută mai mici decat cele din librării. Mâine, în ultima zi a evenimentului, vor fi peste o sută de lansări de carte.

Zeci de personalităţi şi-au lansat azi cărţile la Gaudeamus. Venit special de la Paris, ilustratorul Devis Grebu a lansat o carte de colorat pentru toate vârstele: „Culori şi Tradiţii în Folclorul Românesc”.

Eu de atâţia zeci de ani stilizez. Ei, aici nu am putut să stilizez pentru că e o carte de colorat, deci trebuia realism, mediu, compoziţie, idei, adică documentare”, spune Devis Grebu.

Scriitorul Radu Paraschivescu şi-a prezentant cea mai nouă carte - un volum de proză scurtă.

„Astept să crăpi este o carte ofensivă ca titlu, e adevărat, adică în momentul în care te duci cu cartea asta și o faci cadou cuiva prima reacție e ostilă, dar în spatele acestui titlu brutal se ascund 5 proze comice”, spune Radu Paraschivescu.

Reprezentanţii editurilor spun că, datorită târgurilor de carte, românii încep să redescopere bucuria cititului.

Cei care vin la rândul lor influențează pe alții, le trec cărțile altora și asta e important. Un om care citește este un om care începe să gândească cu mintea lui”, spune Gabriel Liiceanu.

Printre cele mai căutate cărţi au fost volumele de versuri ale lui Bob Dylan, care au fost traduse de scriitorul Mircea Cărtărescu.

Sunt unul dintre cei care s-au bucurat că Dylan a luat Premiul Nobel anul acesta. Este un act de adaptare la timpurile noastre din partea comitetului Nobel”, spune Mircea Cărtărescu.

Târgul Gaudeamus mai e deschis şi duminică. Intrarea costă 5 lei.