Destinații de vacanță. Tartu, una dintre cele mai frumoase capitale studențești ale Europei

Data publicării:
tartu estonia

Al doilea cel mai mare oraş din Estonia este considerat şi centrul intelectualităţii din ţară. Descoperim acum Tartu, un oraş vibrant, plin de viaţă.

Tartu este capitala spirituală a Estoniei. Localnicii sunt convinşi de acest fapt pentru că, spun ei, există un spirit special al urbei, care se regăseşte deopotrivă atât în casele de lemn, cât şi în clădirile impunătoare şi în parcurile foarte frumoase de aici.

Oraşul mic şi provincial se bucură de o atracţie în plus, pentru că este străbătut de râul Emajogi. Tartu este un loc plin de tineri care vin să îşi facă studiile la universitatea de aici. Şi dacă sunt studenţi, este şi o viaţă de noapte vibrantă. Sigur o să găsiţi ceva de făcut, indiferent de anotimpul pe care îl alegeţi pentru vizită.

Tartu a fost leagănul renaşterii naţionale a Estoniei, în secolul al XIX-lea. Şi din fericire, a scăpat de sovietizare într-o măsură mai mare decât Tallinn. Centrul urbei este atracţia principală, pentru că este plin de clădiri din secolul al XVIII-lea.

Sunt multe muzee inedite în oraş. O primă oprire se poate face la muzeul sportului, unde sunt trecute în revistă toate reuşitele olimpice ale Estoniei. Interiorul este aranjat neconvenţional iar vizitatorii sunt invitaţi să participe la tot felul de activităţi. Muzeul celulelor KGB are un nume sumbru şi un aspect pe măsură. Aici este o expoziţie care reaminteşte celor care vor să o vadă, ce înseamnă deportare, gulag, dar şi mişcarea de rezistenţă estoniană.

Dacă activitatea KGB-ului vă înspăimântă, puteţi alege muzeul jucăriilor. Sunt păpuşi, trenuleţe, balansoare în formă de căluţi şi orice altă jucărie v-ar fi plăcut să aveţi când eraţi mici. O să vedeţi deopotrivă foarte mulţi copii, dar şi adulţi care nu se mai dau duşi din lumea jucăriilor.

Estonia nu este o destinaţie scumpă.

Vedem acum o listă orientativă de costuri pentru bugetul dumneavoastă de călătorie:

- bilet de avion Bucureşti-Tallin: 270-350 euro

- bilet de tren Tallin-Tartu: 10 euro

- cameră de hotel: 80-100 euro

- masă pentru două persoane: 20 euro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri