1 Mai ca în plină iarnă. La Bâlea Lac zăpada are un metru și jumătate

Data publicării:
balea lac

Ca să ajungă la cabane, turiștii sunt nevoiți să străbată adevărate poteci săpate prin nămeți. Unii se bucură. Spun că avalanșele au trecut, zăpada este bună și sunt gata de distracție.

Nu toţi turiştii sunt însă încântaţi de zăpadă. Mateo a venit tocmai din Italia şi avea planuri de vacanţă bine stabilite. Însă va trebui să renunţe la ele. „Plănuiam să mergem pe Transfăgărășan, dar, din păcate, nu putem. (...) Este un loc foarte frumos, nu ne-am așteptat să fie atât de frumos. Cunoșteam zona, din - nu știu dacă știți - emisiunea Top Gear, am venit aici pentru asta, dar ce am găsit este chiar mai mult”, spune Mateo.

La Bâlea, cabanierii se pregătesc acum să-şi întâmpine turiştii de 1 Mai ca în plină iarnă.

Cabanele sunt ocupate în proporție de 70%, iar turiștii se pot bucura de zăpadă și de un grătar pe zăpadă. Și, bineînțeles, și iubitorii sporturilor de iarnă. Cum e de 1 Mai, micii sunt la putere. Și berea. Și le avem pregătite”, spune Alina Vagner, cabanier.

Cei care vor să-şi petreacă vacanţa de 1 Mai în zonă vor plăti 200 de lei pentru o noapte de cazare. Trebuie să fie însă pregătiţi să-şi lase maşina la Bâlea Cascadă și să urce cu telecabina, pentru că pe Transfăgărășan nu se poate circula până la 1 iulie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri