1 Mai în Vamă, în peșteră sau cu mocănița, pe Valea Vaserului

Data publicării:
vama veche-Mediafax Foto-Cristi Cimpoes

Pentru cei aproape 40.000 de turişti care sunt asteptati de astazi pe litoral, deschiderea oficială a sezonului estival 2014 va fi făcută prin evenimente ce se vor derula, simultan, în toate staţiunile de la malul Marii Negre. În câteva ore, va debuta tradiţionala paradă care va strabate întreg litoralul românesc, de la Năvodari la Eforie, și va cuprinde autobuze etajate, maşini de epocă şi de raliu, motociclete, maşini off-road, dar şi fanfara.

Pe plajele din Năvodari, Mamaia, Costineşti, Neptun şi Eforie vor avea loc spectacole, show-uri cu laser si lansari de lampioane. In noaptea de intai spre doi mai va fi lansat videoclipul oficial al statiunii Mamaia. Distracţia de 1 Mai a început mai devreme, în Vama Veche.

Vamaioţii care s-au strâns, încă de azi-noapte, pe plaja din sudul litoralului au început petrecerile, în pofida temperaturilor scăzute de afară.

Excursie în Apuseni

O excursie în inima munţilor Apuseni poate fi un mod plăcut de a vă petrece ziua de 1 Mai. Destinaţia? Peştera Meziad, cea mai recent amenajată cavernă din Bihor. Lungă de aproape 5 kilometri, cu mai multe nivele, catedrala subterană a Pădurii Craiului a fost acum mii de ani adăpost pentru oameni şi urşi.

Câteva sute de turişti sunt aşteptaţi astăzi la peştera situată în judeţul Bihor pe Valea Meziadului. Caverna este una dintre cele mai mari amenajate din România cu o lungime de aproape cinci kilometri. Peştera se vizitează împreună cu un ghid.

Biletul costă între 10 lei pentru copii şi 15 lei pentru adulţi. Amatorii de adrenalină pot încerca tiroliana amenajată la intrarea în peşteră.

Declarată monument al naturii și rezervaţie speologică, peştera de la Meziad a fost cercetată pentru prima dată în 1921, de renumitul speolog Emil Racoviţă.

Pe ultima cale ferată forestieră din Carpați

Cinci ore şi jumătate de încântare, peisaje spectaculoase, aer curat şi muzică populară. Asta îi aşteaptă pe turiştii care vor merge cu Mocăniţa în vacanţa de 1 mai. De altfel, singura modalitate de a vizita Valea Vaserului este pe aceasta ultima cale ferată forestieră activă din Munții Carpați.

Bătrâna Mocăniţă, porneşte la ora 9 din Vişeul de Sus. O călătorie costă între 46 şi 83 de lei şi poate include o masă tradiţională. De 1 Mai, turiştilor li se pregăteşte un program special.

„Vom pune în funcțiune toate locomotivele disponibile, adică toate patru. Cea mai veche, Măriuța, are 100 de ani. De 2 mai vom organiza un spectacol folcloric, cu un ansamblu tradițional, de la noi din zonă”, spune Ioana Coman, administrator CFF Vișeu de Sus.

Şi nu doar românii sunt impresionaţi de frumuseţea locurilor. Doamna din imagine vine tocmai din Elveţia.

Pe lângă plimbarea cu trenul, turiştii se pot opri pentru un picnic într-un loc special amenajat. În plus, artiştii locali îi încântă cu acordurile muzicii populare, aproape la fiecare oprire.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri