1 Mai și Paștele pe malul Dunării

Data publicării:
dunare

Cele 1.000 de locuri disponibile în cele 51 de hoteluri au fost ocupate, prețurile sunt cuprinse între 100 de lei pe noapte și 680 de lei pentru un pachet de 5 zile. Turiștilor le sunt oferite meniuri specifice și se pot aventura într-o croazieră pe Dunăre. 

Posibilități de relaxare și în Timişoara. Pasionaţii de plimbări pe apă pot alege hidrobicicletele de 1 Mai. O oră de plimbare costă 20 de lei. În schimb, o oră de relaxare cu barca ecologică pentru grupurile de maxim 12 persoane costă 250 de lei.

Puteţi vizita Muzeul de Artă, biletul costă 10 lei, dar elevii, studenţii şi pensionarii intră gratuit. Muzeul Satului Bănăţean poate fi vizitat gratuit de 1 Mai. Un bilet la Grădina Zoologică este 3 lei pentru un adult şi 5 lei pentru familie.

În afara oraşului puteţi petrece câteva ceasuri de relaxare lângă lacul de la Herneacova, în pădurea de la Bazoș sau puteţi face o drumeție în pădurile din zona Nădragului.

Rezervația Cheile Nerei din Caraș Severin

Cei care își doresc însă natura la superlativ, trebuie să aleagă rezervația Cheile Nerei din județul Caraș Severin. Tot aici, muntele Semenic sau localitățile de la poalele sale oferă peisaje frumoase și variante inedite de petrecere a timpului liber. În localitatea Brebu Nou, de exemplu, amatorii de motoare puternice își pot testa rezistența fizică într-o tură de enduro.

Pentru amatorii de excursii cu iz istoric există județele Arad și Hunedoara. Cetățile arădene Șiria sau Șoimoș, bisericile de piatră sau cetățile din județul Hunedoara. Şi cum vremea ţine cu noi, pentru că va fi soare din plin şi temperaturile vor fi neobişnuit de ridicate pentru această dată, merită să profităm din plin de aceste obiective.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri