24înOraș. Concertele primelor zile ale săptămânii

Data publicării:
posteuca 7 oct

Propunerea zilei de luni este un festival de dans, un festival neconvenţional de artă coregrafică, numit „Explore Dance Festival”. Evenimentul strânge în Bucureşti peste o sută de de artişti români şi de peste hotare. Vor fi workshopuri, proiecţii de film, spectacole neconvenţionale… cu şi despre dans. Festivalul a început la finalul lui septembrie şi durează până pe 4 noiembrie, la sala WASP din Bucureşti. La capitoulul muzică, la club Puzzle cânta Midhight Express, de la ora 21.

Marți ajunge în Bucureşti Dylan Moran, unul dintre cei mai buni actori de stand-up comedy din Europa. În filmul „Notting Hill” a avut un rol mic, iar din 2004 s-a apucat serios de spectacole de comedie. Întâlnirea cu Dylan Moran se face la cinematograful Scala, din Bucureşti, de la ora 19.

Miercuri este planificată o întâlnire cu un trubadur, unul dintre cei mai importanți cântăreți de folk din România, Mircea Vintilă. El are concert, alături de trupa Brambura, în club Tribute. Mai e în programul zilei Festivalul de animaţie Anim`est, care se desfăşoară în Capitală, la cinema Patria, Scala şi Elvira Popescu.

Joi este deja o mică aglomerare de concerte. Americanii din trupa internațională de rock Queensryche vin în Bucureşti la club Turbohale să îşi lanseze cel mai nou album. Trupa românească Taxi îşi instalează instrumentele în Hard Rock Caffe tot joi, şi tot de la ora 21. Și Ioan Gury Pascu şi a lui trupă The Blue Workerse încep cu muzică de la ora 19, pe bulevardul Iuliu Maniu, la nr 350.

Evenimentele programate prin ţară

La Iaşi a început, de scurt timp „Festivalul Internaţional de Teatru.. pentru Publicul Tânăr”, un eveniment ce aduce teatrul în săli şi în spaţii neconvenţionale, pentru tinerii de orice vârstă. Iaşul va avea teatru pentru tineret, până pe 11 octombrie.

Şi Clujul va avea muzică bună cu Ana Moura. Cântăreaţa portugheză se află la a treia oprire în România. Ajunge astăzi, la Cluj, la Opera Naţională.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri