5.000 de kilometri pe bicicletă. Doi brașoveni au străbătut șapte țări în 47 de zile

Data publicării:
triciclu

Aventura celor doi biciclişti a început în Portugalia, la Lisabona, iar în călătoria lor, Andrei şi Gabriel au trecut prin Barcelona, Cannes, Milano, Zagreb şi Belgrad. Nu s-au dus şi nu au renunţat până nu au ajuns în Constanţa. În total, 47 de zile şi 120 de kilometri parcurşi, în medie, pe zi.

Am avut frisoane în timp ce urcam munţi sau dealuri. A fost destul de mult de urcat pe căldură foarte mare. Am mai avut probleme eu în Marsilia, mi s-a rupt efectiv janta din spate a bicicletei şi a trebuit să caut toată ziua magazine să-mi refac roata din spate”, povestește unul dintre ei, Andrei Mârza.

„Am rămas cu multe amintiri plăcute de pe drum, cu amintiri ale locurilor, oameni foarte faini pe care i-am întâlnit pe drum, am rămas cu 10 kilograme în minus”, spune și tovarășul de drum al lui Andrei, Gabriel Iordache.

Andrei recunoaşte că, spre deosebire de colegul său de călătorie, a avut un avantaj.

Este un triciclu pe trei roţi, cu scaun, poziţie foarte confortabilă. Chair dacă are roţile de 20 de inci, are viteză foarte mare pe drum drept sau coborâre prinde viteză foarte mare, având avantajul că garda este la sol”, explică el.

Călătoria i-a costat pe cei doi biciclişti câte 700 de euro. Pe viitor, tinerii şi-au propus un obiectiv şi mai îndăzneţ: să străbată Europa şi de la nord la sud, de-a lungul fostei Cortine de Fier, din nordul Finlandei până în sudul Greciei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri