5 minute spaniole. Străini pasionați de limba română

Data publicării:
cursuri

Sunt nu mai puțin de 56 de elevi, repartizați pe câteva grupe. Corespondentul Digi24 i-a vizitat pe unii dintre cei mai avansați și, deși poate părea ciudat să vezi oameni în toată firea la ora de compunere, i-am văzut comentând textul unui coleg despre o vizită prin România.

„Mâine dimineață noi vom pleca de la Timișoara până la Grana în excursie . Acum eu trebuie să pregătesc totul, pentru că avem nevoie de foarte multe, de exemplu mâncare și băutură”, citește unul dintre cursanți.

„Învăț limba română pentru că soția mea e româncă, ea vorbește spaniola cu mine. E puțin dificil, pentru că are ......sunete diferite”, spune un altul

„Anul trecut am locuit la București, am fost acolo într-un schimb universitar cu programul Erasmus și acum vreau să învăț mai bine limba română”, explică unul dintre cursanți. Întrebat ce i-a plăcut cel mai mult în România, el mărturisește: „Cred ca area din Transilvania e foarte frumoasă, cred că toată România este foarte frumoasă”.

Întrebată de ce studiază limba română, o doamnă explică: „Pentru că sunt profesoară la liceu și am elevi români”. 

„Cântăm, scriem, facem compuneri, râdem extraordinar de mult și așa se învață limba română, vrem să-i atragem să învețe”, subliniază Alexandra Oprica, profesor de limba română.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri