A început minivacanţa de 1 Mai. Mii de români au ajuns pe litoral şi în staţiunile montane

Data publicării:
1 mai

Sărbătoarea lui 1 Mai deloc muncitoresc a început în toată ţara şi s-a transformat într-o vacanţă prelungită - datorită Paştelui. La munte şi la mare, hotelierii s-au pregătit în detaliu, iar cei care nu şi-au făcut încă planuri trebuie să afle că mai sunt locuri libere pe litoral - nu multe şi nu în toate staţiunile. În orice caz, vremea ţine cu toată lumea: meteorologii anunţă temperaturi ridicate.

Pentru turiştii care merg la munte, sunt pregătite şi surprize: două mitinguri aviatice, la Zărneşti şi la Ghimbav, unde paraşutiştii şi piloţii acrobaţi promit momente de neuitat. La 25 de kilometri de Braşov începe şi Festivalul Racului, unde organizatorii prepară cea mai mare fiertură de raci din Europa, dintr-o tonă şi jumătate de nevertebrate.

Cum temperaturile se anunţă de 30 de grade miercuri la Braşov, sute de turişti sunt aşteptaţi şi la Parcul Acvatic, cel mai mare din zona Braşovului, unde au la dispoziţie bazine în aer liber, jacuzzi, saună sau tobogane cu apă.

Cei mai cuminţi turişti pot vizita monumentele istorice din judeţ: Castelul BranCetatea RâşnovBiserica din Prejmer sau se pot plimba cu ATV-urile în Poiana Braşov.

Cât priveşte cazarea, în Poiana Braşov - de exemplu - rata de ocupare este de 80% la pensiuni şi hoteluri, iar preţurile se situează între 130 şi 280 de lei. La Braşov, turiştii pot sta la un hotel din centrul oraşului cu 130 de lei pe noapte la o pensiune de trei stele şi 190 de lei pe noapte la un hotel de patru stele. În zona Bran-Moeciu se găseşte cu greu un loc de cazare.

Pe litoral, mai sunt camere libere în staţiunile Mamaia, Eforie Nord şi Sud, Costineşti, Saturn, Jupiter, Venus, Cap Aurora, Neptun şi Olimp, unde pensiunile şi hotelurile sunt ocupate numai pe jumătate. Aici, şase zile de vacanţă costă 270 de lei la un hotel de două stele şi de patru ori mai mult la unul de patru stele. Atracţia turiştilor este însă tot Mamaia, unde rata de ocupare este de 80%.

Unii au ales să petreacă 1 Mai în Ungaria

Peste 500 de români au decis să petreacă ziua de 1 Mai în Ungaria, la unul dintre cele mai mari ştranduri din Europa. Aici au parte de bazine cu apă termală, iar vecinii unguri le-au pregătit chiar şi mici, pentru a-i face pe români să se simtă ca acasă. Sunt 20 de bazine cu apă termală și cel mai mare aqua parc din Europa.

Siguranţa pe litoral: 1000 de poliţişti şi jandarmi, un elicopter şi 13 radare, mobilizate pentru 1 Mai şi Paşte

Peste 1000 de poliţişti şi jandarmi sunt mobilizaţi să asigure ordinea în staţiunile de pe litoral în timpul minivacanţei de 1 Mai şi Paşte, fiind aşteptaţi aici peste 40.000 de turişti. Angajaţii MAI patrulează şi în trenurile care merg spre litoral, în timp ce 13 radare şi un elicopter supraveghează traficul rutier.

Măsuri speciale au fost luate în special în municipiul Mangalia, unde slujba de Înviere este oficiată pe plajă. La eveniment sunt aşteptate peste 20.000 de persoane.

Poliţiştii de la Transporturi vor acţiona şi ei cu efective mărite pentru a-i depista pe cei care călătoresc cu trenul fără bilet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri