A început Oktoberfest

Data publicării:
oktoberfest FB

Cel care a dat startul distracţiei a fost primarul Munchen-ului, care a avut privilegiul de a desigila primul butoi cu bere. Sute de mii de oameni au venit la festival încă din prima zi, mulţi dintre ei îmbrăcaţi în ţinute tradiţionale bavareze.

Timp de 16 zile, în centrul metropolei vor curge milioane de litri de bere iar turiştii vor savura preparate tradiţionale. Zeci de berării participă la festivalul organizat în capitala Bavariei, iar încasările de anul acesta ar putea depăşi un miliard de euro. Pentru o halbă de un litru, iubitorii de bere trebuie să plătească peste 10 euro.

Festivalul berii se desfăşoară chiar în perioada în care în Munchen au ajuns zeci de mii de refugiaţi, iar autorităţile speră să nu apară nici un fel de probleme.

Peste 10.000 de persoane lucrează în cadrul festivalului. Fiindcă este cel mai mare eveniment de acest gen din lume, cifrele sunt pe măsură - organizatorii se aşteaptă ca vizitatorii să bea peste şapte milioane de litri de bere şi să devoreze sute de viţei la proţap.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri