Sari la conținut

A murit unul dintre fondatorii grupului Beastie Boys

 

Foto: Captură YouTube

Berry, care este creditat cu ideea alegerii numelui grupului, avea o formă de demență la lobul frontal care în ultimele luni ani s-a înrăutățit, scrie Agerpres.

Artistul împreună cu trei dintre prietenii săi, Mike Diamond (cunoscut ca Mike D), Adam Yauch și Kate Schellenbach, au lansat Beastie Boys ca un grup punk la începutul anilor 80. John Berry a fost chitarist cu prilejul realizării primului EP al grupului — Polly Wag Stew. Apoi artistul a părăsit trupa și a fost înlocuit Adam Horovitz (cunoscut ca Ad-Rock), iar această modificare în structura grupului a însemnat migrarea formației spre genul rap, hip-hop și care a asigura succesul comercial al Beastie Boys.

John Berry s-a alăturat de-a lungul anilor altor trupe precum Even Worse, Big Fat Love, Highway Stars și Bourbon Deluxe. În 2012, la ceremonia includerii trupei în ''Rock and Roll Hall of Fame'', Adam Horovitz a menționat contribuția lui John Berry pentru formație în discursul de acceptare a distincției. Potrivit Billboard, grupul a vândut 26 de milioane de copii ale albumelor sale în SUA și circa 50 de milioane de copii pe mapamond începând din 1991 când revista Billboard a centralizat vânzările artiștilor.

Pe aceeași temă