A venit vacanţa. Planurile celor mici depind de bugetul părinţilor 

Data publicării:
clasa-elevi

Andreea Olaru învaţă la Colegiul Naţional Carol I din Craiova şi tocmai a terminat clasa a VI-a. A obţinut premiul doi şi drept răsplată părinţii i-au promis o vacanţă de neuitat.

„O să mă duc în tabără la Sibiu cu mai mulţi colegi. O să facem foc de tabără, dansuri şi multe alte chestii. Iar cu părinţii aş vrea să mă duc în Grecia, în Zakintos şi acolo, bineînţeles, să mă distrez şi să fac toate nebuniile care sunt posibile şi imposibile", îşi face planuri Andreea.

Ea se numără printre copiii norocoşi de la oraş, ai căror părinţi le permit să viseze la vacanţe exotice.

„Păi am fost cam fost în toate ţările din Europa. În Austria, în Spania, în Grecia. Cel mai mult mi-a plăcut Grecia, recunosc. Am fost în Creta şi acolo este foarte frumos", spune cu mândrie Andreea.

O altă poveste are Alexandra Amza, care va păşi la toamnă tot în clasa a VII-a. Fata învaţă la şcoala din Bucovăţ, o comună de lângă Craiova. Planurile ei de vacanţă sunt însă diferite de ale colegilor din oraş.

„Ne jucam baschet la terenul de baschet, ne mai jucăm fotbal, mai facem jocuri de atletism şi diferite jocuri cum ar fi v-aţi ascunselea, raţele şi vânătorii", aşa sună planurile de vacanţă ale Alexandrei.

De venirea vacanţei se bucură mai mult bunica Alexandrei, care va căpăta o mână de ajutor în plus la treburile gospodăreşti.

Indiferent de planuri, şcolarii se vor bucura timp de trei luni de vacanţă. Profesorii îi sfătuiesc însă să nu abandoneze definitiv studiul, pentru că vor recupera mai greu în toamnă. Anul şcolar 2013 - 2014 va începe pe 16 septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri