Adrenalină montană pentru turişti: Alpinism, offroad şi trasee pentru ATV

Data publicării:
munte

Se anunţă încă un sfârşit de săptămână ideal pentru o excursie la munte. Proprietarii de pensiuni şi parcuri de distracţii aşteaptă turiştii amatori de adrenalină, pentru că un weekend la munte nu înseamnă doar plimbări cu telecabina, drumeţii sau înot în piscina hotelului.

Cei mai curajoşi turişti pot învăţa în doar câteva zile să practice alpinismul sau căţărarea. Au nevoie doar de curaj şi de instructori buni care să îi înveţe să se urce fără teamă pe stânci. Pe lângă echipamentul de căţărare - cască, ham, corzi şi carabine – turiştii vor avea alături şi un alpinist experimentat.

În Braşov, cele mai bune locuri de căţărare sunt în Prăpastiile Zărneştilor, la Pietrele lui Solomon şi în masivul Piatra Mare.

Cei care iubesc sporturile cu motor pot alege să facă plimbare cu ATV-ul pe trasee amenajate, la preţul de 100 lei/oră.

Unii proprietari de pensiuni oferă şi opţiunea de offroad cu maşini de teren, cu condiţia ca doritorii să deţină permis de conducere.

Pentru turiştii pretenţioşi, golful este o alternativă. În Poiana Braşov o oră de costă 40 de lei dacă exersaţi singur şi 100 de lei dacă sunteţi instruiţi de un profesionist.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri