Sari la conținut

Afacerea care i-a impresionat pe reprezentanţii Ambasadei Americii la Bucureşti

Din 2012, Alexandra Lipovan, o tânără de 26 de ani din Satu Mare, îndulceşte vieţile trecătorilor. Clătitele delicioase, făcute după reţete franţuzeşti, au denumiri sugestive: "Chimia gustului perfect", "O lume de vis" sau "Colecţie de poveste". Pentru a porni afacerea, Alexandra a folosit banii câştigaţi la firma unde a lucrat cu jumătate de normă, imediat după terminarea facultăţii.

Iar clienţii nu lipsesc.

Clătitele făcute de Alexandra i-au impresionat şi pe reprezentanţii Ambasadei Americii la Bucureşti, care au premiat ideea curajoasă.

Angela Gemza, ataşat de presă al Ambsadei SUA la Bucureşti: „Ambasada a lansat în ianuarie 2015 programul "Antreprenorul lunii" cu intenţia de a promova şi identifica antreprenorii care au succes în România. De cele mai multe ori antreprenorii locali nu sunt recunoscuţi pentru contribuţia şi creşterea economiei în ţară”.

Alexandra are acum doi angajaţi. Preţul unei clătite porneşte de la 3,5 lei şi ajunge la 7,5 lei, în funcţie de ingredientele pe care le foloseşte. Tânăra vrea să deschidă standuri pentru clătite şi în Cluj-Napoca, Timişoara şi Bucureşti.

Pe aceeași temă