Aglomeraţie la frontieră. Românii care muncesc în străinătate au venit acasă în concediu

Data publicării:
vama-bors1

Aproximativ 2.000 de maşini trec zilnic prin vama Borş. Majoritatea au numere de Spania, Italia sau Franţa. Sunt românii plecaţi peste hotare la muncă, dar care în vacanţă aleg să fie alături de cei dragi. Portbagajele sunt pline de cadouri pentru familie şi prieteni.

Pentru românii plecaţi peste mări şi ţări, criza se simte altfel. Ei spun că nu s-ar întoarce în România decât în vacanţă.

„Nu este de muncă aici. Ce să facem aici? Am muncit zece ani pe santier şi s-a închis şantierul. Am muncit într-o uzină la Paşcani şi s-a închis”, explică unul dintre cei care a revenit acasă în concediu.

Un altul crede că şi salariile mici îi fac pe români să nu mai vrea să se întoarcă: „Ce salariu este aici pe lună? 300-400 de euro. Acolo e 1.000 şi chiar mai mult”.

Ca să evite aglomeraţia în vamă, toti poliţiştii de frontieră au fost chemaţi de acasă.

„Conducerea ITPF Oradea a suplimentat personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi a crescut numărul arterelor de control pe sensul de ieşire şi de intrare în ţară”, a declarat inspector Loredana Ghencean la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră.

Traficul prin punctele de frontieră va fi intens pe toată durata lunii august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri