Sari la conținut
News Alert

Al şaptelea sezon din „Game of Thrones”, amânat pentru vara anului 2017

 

HBO a dat publicităţii un comunicat de presă, luni, în care a dezvăluit o serie de detalii despre cel de-al şaptelea sezon al serialului „Urzeala tronurilor”, inclusiv despre numărul episoadelor pe care le conţine şi despre regiunile în care acestea vor fi filmate, potrivit News.ro.

Al şaptelea sezon din „Game of Thrones” va conţine doar 7 episoade, spre deosebire de sezoanele precedente care au conţinut fiecare 10 episoade.

Noul sezon va fi lansat în vara anului 2017, marcând astfel o amânare consistentă, de câteva luni, în comparaţie cu sezoanele anterioare care au fost lansate în fiecare an în lunile martie sau aprilie.

În contextul acestei amânări, al şaptelea sezon din „Game of Thrones” nu va fi eligibil pentru premiile Primetime Emmy 2017. Această veste vine la doar câteva zile după ce „Game of Thrones” a primit 23 de nominalizări, conducând pentru al treilea an consecutiv plutonul serialelor care concurează la categoria „cel mai bun serial - dramă” şi care au primit cele mai multe nominalizări.

Filmările pentru noul sezon vor debuta în această vară şi vor acea loc în Irlanda de Nord. Regiuni din Spania şi Islanda vor apărea şi ele în sezonul al şaptelea. Printre localităţile în care va fi turnat noul sezon se află Sevilla, Caceres, Almodovar del Rio, Santiponce, Zumaia şi Bermeo.

HBO a confirmat, de asemenea, că printre regizorii episoadelor din al şaptelea sezon se vor afla Mark Mylod, Jeremy Podeswa, Matt Shakman şi Alan Taylor.

Vestea despre amânarea lansării noului sezon şi despre numărul redus de episoade al acestuia nu reprezintă însă o surpriză. Creatorii show-ului TV, David Benioff şi D.B. Weiss, au dezvăluit deja aceste informaţii, deoarece noul sezon are nevoie de o climă mai rece - care să reflecte unul dintre motto-urile serialului, „Winter is here” („Iarna e aici”).

HBO nu a precizat deocamdată data la care va fi lansat sezonul al şaptelea din „Game of Thrones”.

Actorii principali din „Game of Thrones” - Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey, Emilia Clarke şi Nikolak Coster-Waldau - au beneficiat de o mărire salarială substanţială. Ei vor încasa onorarii de 500.000 de dolari pentru fiecare episod din sezonul al şaptelea.

„Urzeala Tronurilor” este un serial de televiziune produs de HBO sub forma unei fantezii medievale, pe baza romanelor scrise de George R. R. Martin în seria „Cântec de gheaţă şi foc”. Serialul prezintă aventurile dramatice şi intrigile la care participă membrii familiilor Stark, Lannister, Baratheon şi Targaryen, care vor să cucearască Tronul de Fier din regatul Westeros.

Serialul a devenit un veritabil fenomen social, fiind extrem de apreciat de telespectatori pentru interpretările actorilor, complexitatea personajelor, evoluţia firului narativ şi decorurile spectaculoase. „Urzeala tronurilor” a câştigat şi numeroase trofee importante, inclusiv 26 premii Emmy.

La rândul lor, cărţile din seria „Cântec de gheaţă şi foc” s-au vândut în peste 60 de milioane de copii pe plan mondial şi au fost traduse în 45 de limbi.