Albastra de Rusia, o felină distinsă

Data publicării:
albastra-de-rusia-pisica

Neagoe Gabriel, medic veterinar: Primul lucru la care mă gândesc: văd o pisică frumoasă și atașată de stăpân.

Este o pisică atletică și grațioasă, are păr scurt și mătăsos. În lumina naturală blana are niște un luciu și reflexe fascinante. Iar dacă te uiți în ochii unei asemenea feline, ești cucerit pe loc de frumusețea și profunzimea privirii sale.

Neagoe Gabriel, medic veterinar: Pisica Albastru de Rusia numai ochi verzi are. Dacă sunt alte culori atunci nu este rasă pură.

Unii pisoi au această culoare a ochilor încă de la 3-4 luni, la alții verdele se instalează și se intensifică treptat. Încă de mici sunt agili și au instinctul de vânător foarte dezvoltat.

Neagoe Gabriel, medic veterinar: Asta este și specific la rasă, că sunt foarte vioaie foarte jucăușe, după cum ați văzut mimează vânătoarea. Sunt ca niște balerine, au mișcări controlate, niciodată nu mi-au spart nimic.

Ca majoritatea raselor cu păr scurt, Albastra de Rusia nu necesită o îngrijire laborioasă pentru menținerea blănii. Este printre cele mai longevive feline domestice, cu o rezistență și o sănătate de invidiat.

Neagoe Gabriel, medic veterinar: Am în grijă, ca medic veterinar, multe pisici, în special Albastre de Rusia și am pisici și de 20 de ani care sunt bine-merci.

Cu toate ca originile ei sunt rusești, la ora actuală, în Rusia, trăiesc mai puține exemplare decât în afara ţării. Felinele ajunse inclusiv în România sunt printre cele mai admirate în expozițiile de specialitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri