Amazon vrea să lanseze un serviciu muzical online

Data publicării:
41aRaGVKyAL. SL500 AA300

Potrivit acestui site specializat în informaţii din domeniul tehnologiei, care citează surse confidenţiale, distribuitorul online Amazon s-ar afla în discuţii avansate cu marile case de discuri.

Aceste discuţii durează totuşi de mai multe luni şi s-ar fi poticnit deocamdată la chestiunea rabatului substanţial pe care Amazon încearcă să îl obţină în raport cu tarifele practicate de casele de discuri pentru serviciile concurente precum Spotify, a adăugat site-ul recode.net.

De la statutul de librărie online, grupul Amazon şi-a extins foarte mult activităţile în ultimii ani, lărgindu-şi gama de produse pe care le vinde şi dezvoltându-se în sectoare anexe.

Amazon a devenit astfel un actor important în sectorul informaticii dematerializate (cloud) şi închiriază pentru multe alte servicii centrele de date ale diviziei sale AWS.

În ceea ce vizează publicul larg, grupul american este prezent pe piaţa tabletelor informatice cu gama sa Kindle şi a pus în paralel accentul pe conţinuturile digitale, în special pe cele video.

Amazon se impune astfel ca un concurent din ce în ce mai serios pentru site-ul video online Netflix prin serviciul său „Prime”, ai cărui abonaţi, pe lângă o livrare gratuită a comenzilor lor, pot să privească în streaming un catalog, în creştere constantă, de seriale TV, seriale online şi filme.

Un serviciu muzical ar putea să sporească şi mai mult atractivitatea grupului Amazon.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri