Sari la conținut
News Alert

André Rieu va concerta anul viitor în România

Foto: facebook.com/andrerieu 

Preţul biletelor pentru concertul lui André Rieu în România este cuprins între 160 de lei (categoria 7) şi 800 de lei (categoria VIP), tichetele urmând să fie disponibile în reţeaua Eventim, începând de miercuri, de la ora 9.00.

De altfel, André Rieu a sosit astăzi în București pentru a-și anunța concertul din țara noastră.

Născut în 1949, la Maastricht, Olanda, André Leon Marie Nicolas Rieu este violonist, dirijor şi compozitor.

André Rieu a început să ia lecţii de vioară la vârsta de cinci ani, fiind încurajat de tatăl său, André Rieu Sr., care a fost dirijor al Orchestrei Simfonice Limburg şi al Operei din Leipzig.

CONCERT ANDRE RIEU LA BUCUREȘTI. În 1967, Rieu a continuat să studieze vioara la Conservatorul din Liege, iar, mai târziu, la Conservatorul din Maastricht, până în 1973. În 1974, Rieu se mută la Conservatorul Regal din Bruxelles, unde profesor îi va fi Andre Gertier. Acesta îşi termină studiile în 1977, când primeşte Premier Prix.

CONCERT ANDRE RIEU ÎN ROMÂNIA. A înfiinţat propria orchestră în 1978, Orchestra de Salon Maastricht. Nouă ani mai târziu, acesta avea să dirijeze primele repetiţii ale Johann Strauss Orchestra, în prezent cea mai mare orchestră privată la nivel internaţional, alături de care concertează în întreaga lume.

CONCERT ANDRE RIEU ÎN ROMÂNIA. CD-urile şi DVD-urile lansate de André Rieu s-au vândut în peste 40 de milioane de exemplare. El cântă pe o vioară Stradivarius fabricată în 1667.

Notorietatea concertelor marca André Rieu este dată nu doar de repertoriul de piese clasice interpretate, deosebit de populare, ci şi de entuziasmul şi buna dispoziţie pe care artistul şi orchestra sa reuşesc să le insufle publicului, în timpul spectacolelor sale.