Aproape 600 de perechi din 19 țări participă la concursul de dans de la Timișoara

Data publicării:
dans

Cu toţii se întrec pe ritmuri de Rumba, Vals, Cha-Cha sau Passo Doble. Competiţia internaţională de dans sportiv din acest weekend face parte din cel mai amplu eveniment organizat vreodată în vestul ţării, destinat acestui sport.

Fiecare pereche creează o poveste pe ringul de dans. Cu mult talent, pasiune şi eleganţă. Fiecare detaliu contează, spun cocnurenţii, şi orice mişcare poate face diferenţa. Ştie asta cel mai bine Anastasia. Dansează de la patru ani, dar o face şi acum cu aceeaşi bucurie şi pasiune ca în prima zi.

Venim din Rusia, de la Moscova, şi ne face plăcere să fim aici pentru că aici avem prieteni care ne-au invitat la această competiţie. Toţi pot fi cei mai buni. Nu e greu pentru mine pentru că îmi place să dansez aşa că mă bucur de fiecare competiţie”, spune Anastasia Gozunova.

În spatele câtorva minute pe ringul de dans stau ore întregi de antrenament, ambiţie şi îndemânare.

Competiţia este jurizată de arbitri din 13 ţări.

Avem 10 perechi cu steluţă, le spunem noi, adică 10 perchi care sunt în topul 50 cele mai bune perechi ale lumii din diferite ţări. Avem 19 ţări participante la această competiţie. Sperăm ca România să se claseze foarte bine la această competiţie, avem aşteptări mari şi de la Timişoara pentru locul 1 la mai multe categorii”, a precizat Emanuel Jebeleanu, organizator.

Rumba, Vals, Cha-Cha sau Passo Doble sunt doar câteva dintre dansurile care i-au fascinat pe spectatori.

În cadrul Festivalului Internaţional de Dans de la Timişoara, sportivii s-au întrecut în trei competiţii: Campionatul European 10 Dansuri, Cupa Baroc şi Timişoara Open Championship. Festivalul se va încheia pe 27 octombrie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri