ARAD. 122,5 kilometri de piste de biciclete făcuți din bani europeni. Finanțarea este de peste șase milioane de euro

Data publicării:
6178541-Mediafax Foto-Razvan Lupica

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a spus că pistele vor fi amenajate pe cele mai importante artere rutiere şi străzi din oraş, perioada de implementare a proiectului fiind de 20 de luni, din care cel mult patru luni înseamnă perioada de organizare a licitaţiei şi semnare a contractului pentru lucrări.

Este unul dintre cele mai mari proiecte de acest fel din ţară. E vorba de o reţea care nu înseamnă doar să trasăm cu vopsea nişte direcţii, ci să punem în practică un studiu de trafic realizat de o companie germană. Pe perioada execuţiei, pe măsură ce realizăm piste, vom da drumul la trafic”, a declarat edilul.

Municipalitatea estimează că, prin realizarea acestui proiect, numărul utilizatorilor de biciclete ca mijloc de transport va creşte cu zece procente.

Pistele vor fi realizate atât pe trotuare, cât şi pe partea carosabilă, urmând să aibă o lăţime cuprinsă între 1,2 şi 2 metri.

Primăria Arad mai are în derulare un proiect pentru construirea unei piste de biciclişti cu o lungime de aproape 15 kilometri, care va lega mai multe cartiere ale oraşului şi va ajunge până la Pădurea Ceala, o importantă zonă de agrement, investiţia fiind de nouă milioane de lei, bani de la bugetul local.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri