Sari la conținut

Asigurări pentru o vacanță fără griji

Mulţi îşi imaginează că asigurarea de viaţă este suficientă pentru a-i proteja într-o călătorie peste hotare. NU este însă aşa. Şi asta pentru că o astfel de poliţă nu acoperă eventualele costuri de spitalizare sau operaţii. Aşa că e nevoie de o asigurare de călătorie.

În cazul asigurărilor de călătorie, se decontează cheltuielile cu spitalizarea, costurile chirurgicale. Singurul lucru preagreat este suma asigurată, adică limita până la care se oferă despăgubire”, explică Liviu Huluţă, director de programe de asigurare.

Alina Vârlan a simţit pe pielea ei cât de utilă este o asigurare de călătorie. S-a accidentat la mână în Austria şi a avut nevoie de intervenţie medicală.

Procedura în sine nu a fost foarte costisitoare și foarte gravă, dar pentru că echipamentul și medicamentele folosite sunt mai scumpe în străinătate s-a ridicat prețul transformat în lei. Banii au intrat în contul meu neașteptat de repede”, a povestit Alina.

În cazul Alinei, tratamentul n-a costat nici o mie de euro, dar asigurarea pe care a plătit 38 de lei îi garanta o decontare de până la 50.000 de euro.

Pentru 10 lei în plus cresc şi beneficiile.

„Aici sunt acoperite și situațiile pentru agravarea unor boli cronice. Sau în situații chiar foarte grave, de deces”, explică Irina Mihalache, reprezentant al unei agenții de turism.

Alţi 20 lei în plus asigură şi daunele pentru bagaje pierdute sau distruse.

Ceva mai scumpe, în jur de 170 de lei, sunt poliţele de asigurare pentru iubitorii sporturilor extreme. Suma acoperă însă atât problemele medicale, cât şi pe cele legate de echipament.

Dacă li se strică echipamentul sau au probleme cu echipamentul sportiv, pot aduce documente justificative și își recuperează banii de la firma de asigurări”, arată Gabriela Vasile, director de agenție.

Evenimente de genul grevelor de pe aeroport ce ar putea duce la pierderea legăturilor pot fi şi ele despăgubite.

Există chiar şi asigurare pentru vreme, dacă ploaia îi strică vacanţa, clientul primeşte banii înapoi.

Indiferent ce poliță încheiați, veți primi un număr de telefon la care puteți suna în orice moment din zi sau noapte. Dacă aveți un accident sau un incident trebuie anunțat asiguratorul în maximum 24 de ore.

Piaţa asigurărilor de călătorie este estimată la 20 de milioane de euro anual în România.