Sari la conținut

Atentatele din Franța de la începutul lunii au ieftinit vacanțele la Paris

Parisul a fost mereu cea mai căutată destinaţie pentru cuplurile de îndrăgostiţi în perioada Valentine's Day. Dar în ultimele săptămâni cererea pentru pachete de vacanţă s-a redus simţitor. Hotelierii au reacţionat imediat.

Cristina Pipias, director agenţie de turism: Anul acesta este primul an în care sesizăm o ieftinire, şi din cauza atentatelor care au avut loc acolo. Hotelierii încearcă să atragă din nou turiştii să vină acolo şi aplică reduceri de până la 20%.

Astfel, tarifele încep de la 250 de euro de persoană, iar pachetul include două nopţi de cazare la hotel de trei stele, cu mic dejun şi transport cu avionul.

Roma este şi ea o destinaţie atractivă. Plimbările pe străduţele romantice ale capitalei Italiei sunt doar unul din argumentele pentru trei zile de poveste. Iar tarifele pornesc de la 300 de euro de persoană pentru cazarea cu mic dejun şi biletul de avion.

Sunt însă destinaţii şi mai ieftine.

Ciprian Enea, director agenţie de turism: Un weekend începe de la 190 de euro, dintre oraşele cele mai ieftine sunt Praga și Budapesta. În acest preţ este inclus biletul cu avionul și 2-3 nopţi la hoteluri de 2 sau 3 stele.

Şi pentru Istanbul tarifele sunt bune în această perioadă a anului, spun reprezentanţii agenţiilor.

Cristina Pipias, director agenţie de turism: Un bilet de avion către Istanbul este la 100 de euro de persoană. Cazare găsim foarte bine la 150 de euro la 3 nopți pentru 2 persoane, într-un hotel amplasat în centrul oraşului.

Romantică şi în acelaşi timp plină de farmec este şi Veneţia. Aici tarifele încep de la 300 de euro de persoană pentru 4 zile de vacanţă în luna februarie, dacă transportul este cu autocarul. Iar costurile urcă spre 500 de euro pentru transport cu avionul şi cazare la 4 stele.

Ciprian Enea, director agenţie de turism: Poţi să ai coş de fructe în cameră, o frapieră cu şampanie, te poate întâmpina cineva care te preia şi te duce la o şedinţă de masaj sau de spa. Bineînţeles, tarifele pot să crească la 6-700, chiar 1.000 de euro.

În februarie, la Veneţia are loc şi celebrul carnaval care atrage turişti din toată lumea.