Autobuzele supraetajate vor circula din 1 mai pe traseul turistic Bucharest City Tour

Data publicării:
autobuz supraetajat 1

Autobuzele vor circula între orele 10.00 şi 22.00, pe un traseu cu o lungime de 15,4 kilometri, care poate fi parcurs în aproximativ 50 minute şi are 14 staţii: Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şoseaua Kiseleff şi Piaţa Presei.

Obiectivele turistice aflate pe acest traseu sunt: Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colţea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice.

Preţul unui card de transport este de 25 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii cu vârste între 7 şi 14 ani. Cardul de călătorie este valabil 24 de ore de la prima validare şi poate fi cumpărat din autobuzele turistice.

RATB a precizat că, începând din acest an, linia va beneficia de un concept integrat de funcţionare şi promovare. Directorului general al RATB, Adrian Câmpurean, declara în 10 aprilie, pentru Mediafax, că linia Bucharest City Tour va fi promovată, la redeschiderea din 1 mai, prin hărţi turistice bilingve, care vor fi distribuite gratuit în hotelurile unde sunt cazaţi turişti.

Potrivit lui Câmpurean, hărţile bilingve vor conţine informaţii despre principalele obiective turistice din Capitală, iar străinii veniţi în Bucureşti vor putea cumpăra de la hotel tichetul de călătorie pentru linia turistică.

„Vrem să introducem, aşa cum se întâmplă peste tot în Europa, la hoteluri şi la restaurante, hărţi cu trasee turistice pe care să găseşti punctele importante pentru turismul unui oraş, dar şi locurile unde poţi să te cazezi sau unde poţi să iei masa. Astfel, hotelierii şi proprietarii de restaurante îşi fac reclamă la noi şi noi ne promovăm, prin intermediul lor, traseul", a precizat Adrian Câmpurean, care a explicat că hotelierii şi proprietarii de restaurante vor suporta costurile de producţie a hărţilor.

Directorul RATB a mai spus că propunerile au fost foarte bine primite atât de hotelieri, cât şi de proprietarii de restaurante, în special cei din Centrul Istoric.

De asemenea, de la centrele de vânzare a tichetelor sau chiar de la hotel, turiştii vor putea lua hărţile traseelor RATB, cu repere despre zonele şi instituţiile importante din Bucureşti.

 Autobuzele supraetajate ale liniei turistice "Bucharest City Tour" au circulat anul trecut din 5 mai până în 1 noiembrie. În cele şase luni au călătorit cu autobuzele Bucharest City Tour 39.268 de persoane, dintre care 35.600 de adulţi şi 3.668 de copii cu vârsta între 7 şi 14 ani. Pe linia turistică circulă gratuit copiii cu vârsta sub şapte ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri