Bani din pasiuni. Tot mai mulți tineri încearcă să-și transforme hobby-urile în afaceri

Data publicării:
origamic

Atunci când a primit o carte de origami, la vârsta de șapte ani, Paul Budan nu ştia că acest cadou îi va influenţa destinul. A fost fascinat de figurinele pe care le putea crea, iar acum, la 30 de ani, a transformat acest hobby în afacere.

Paul Budan: Dacă exprimi ceva bun în ceea ce faci, ţi se întorc foarte multe lucruri. Şi primeam comenzi din recomandarea prietenilor.

Pentru primul contract a realizat 200 de figurine în trei zile. A investit 25 de lei în hârtia colorată şi a câştigat o mie de lei. Acum contractele ajung la câteva mii de euro. Face decoraţiuni pentru nunţi, pentru sedii de magazine, dar şi de birouri. Iar printre clienţii săi este şi gigantul Google.

Paul Budan: Am desfăşurat pe un perete de patru metri pe doi metri harta lumii. Am reprezentat prin sensul cocorilor şi culoarea lor migraţia omului pe pământ.

Pasiunea a fost transformată în afacere şi de Veronica Olariu. Tânăra realizează decoraţiuni pentru locuinţe, dar şi mobilier pentru copii.

Veronica Olariu: Cum ar fi aceasta, este o tablă de scris, dar în acelaşi timp este o lampă de veghe. Investiţia iniţială într-un obiect este de 50 de euro, fără ambalaj, iar costul final ajunge la o sută şi ceva de euro.

Alexandru Radu este un alt exemplu de succes. Are 25 de ani, este pasionat de mic de aeromodelism și este sigur că hobby-ul lui îi va aduce câștiguri bune.

Alexandru Radu: Vreau să dezvolt primul atelier şi în curând prima fabrică de producţie de aeromodele din România. Scalăm şi producem avioane de jucărie, pentru piaţa internaţională mai mult.

Tânărul spune că a investit în afacerea sa 2.500 de euro. Banii i-a recuperat după primul avion cu telecomandă vândut.

Cele mai bănoase hobby-uri sunt în domeniul construcțiilor, renovărilor și decorațiunilor interioare, arată un studiu recent. Ele sunt urmate de fotografie și domeniul culinar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri