Bere la orice oră într-o localitate din Cehia

Data publicării:
bere neagra

 

"Un pub oarecare nu are nicio șansă să supraviețuiască într-un oraș ca acesta", a explicat inventatorul dozatorului Martin Povysil, mic producător local de bere. Pub-urile din regiune își deschid porțile seara și în weekend, dar sunt închise în timpul zilei, fără să țină seama de setea localnicilor, relatează AFP, citată de Agerpres.

Doritorii trebuie să introducă monede și să prezinte un document de identitate în fața unui scaner pentru a demonstra că sunt majori pentru a obține doza de bere de jumătate de litru. Povysil, în vârstă de 50 de ani, este de părere că invenția lui nu are egal.

"Am văzut pe internet ceva asemănător în Japonia și SUA, dar este vorba de o versiune complet diferită", a asigurat el așezat pe un scaun de camping instalat în fața invenției sale. Fost vânzător într-o braserie, el a început în 2013 să-și producă propria bere în casa lui din Uhrinovice, o localitate cu 75 de locuitori. În același an, el a lansat primul dozator, construit de un tehnician din localitatea vecină, pentru suma de 50.000 de coroane (1.800 de euro).

Compatrioții lui — care revendică recordul mondial de consum de bere de 144 de litri de locuitor în 2013 — au răspuns prezent: dacă vânzările scad cu 30 de litri în timpul unei săptămâni ploioase, ele cresc vertiginos la trei butoaie, de 50 de litri, într-un weekend însorit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri