Berlin Fashion Week. Parada modei pentru doamne cu forme generoase

Data publicării:
moda grase

Prezentările de modă pentru plinuţe se desfăşoară sub numele "Formele sunt sexy", iar ţinutele încep de la numărul 38 în sus. Pentru multe dintre modelele grăsuţe, meseria reprezintă o modalitate de a găsi un echilibru într-o lume obsedată de ideea de a fi slab.

Peste 50 de case de modă au creat colecţii pentru femeile cu forme. Hainele nu sunt croite pentru a ascunde corpul plinuţ, ci tocmai ca să-l arate exact aşa cum este el. Mulţi dintre designerii prezenţi la festivalul de modă de la Berlin nu cred că, dacă eşti slab, eşti şi frumos.

„Cu hainele din colecţia mea, eu vreau doar să îmbrac femeia. Este datoria mea ca designer să le fac pe femei mai frumoase chiar dacă poartă mărimea 6, dar să le fac şi mai frumoase dacă poartă mărimea 14 sau 24”, a spus designerul Anja Gockel.

Potrivit unui studiu făcut în Germania în 2009, măsura medie pe care femeile o poartă la haine este 42, măsură care este în total contrast cu ţinutele prezentate pe podiumurile din întreaga lume. Este pentru a doua oară când în cadrul Săptămânei Modei de la Berlin sunt prezentate şi haine pentru plinuţe, iar designerii speră ca astfel de colecţii să devină obişnuite la astfel de evenimente.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri