Bizerte, cel mai nordic punct african

Data publicării:
port bizerte tunisia wikipedia

Oraşul tunisian Bizerte a fost iniţial un avanpost fenician şi era cunoscut în timpul cartaginezilor şi romanilor. Valoarea maritimă a oraşului a fost dezvoltată în perioada ocupaţiei franceze, în secolul al IX-lea, când a fost construit un canal care lega lacul Bizerte de Marea Mediterană. Acest lucru a crescut activitatea portului, dar a schimbat şi aspectul oraşului.

Importanţa strategică a Bizerte l-a transformat şi în bază militară în timpul protectoratului francez. Aceasta s-a dovedit utilă şi în timpul celui de-al doilea război mondial, pentru că de aici se păstra controlul asupra strâmtorii Siciliei.

Acum, Bizerte este deopotrivă port maritim, centru administrativ, centru comercial al zonei şi staţiune cu plaje uimitor de frumoase.

Una dintre cele mai impunătoare construcţii din Bizerte datează din perioada bizantină. Moscheea Kasbah, fortificată cu ziduri groase, adăposteşte înăuntrul ei 30 de coloane de piatră, îmbrăcate în marmură, care susţin cupole elegante.

Cel mai nordic punct de pe continentul african este în Bizerte, aşa-numita plajă a grotei. Locul este preferat mai ales de familiile de tunisieni, dar şi turiştii sunt bineveniţi aici.

Medina, care este cunoscută şi sub numele de Oraşul Arab, era decorată din belşug cu gresie din Sidi Mokhtar. Deşi a fost deteriorată în timpul celui de-al doilea război mondial de bombardamentele aliaţilor, farmecul său s-a păstrat. Pe străduţele înguste ale cartierului se află mulţi fierari care lucrează în atelierele lor deschise şi care sunt mereu bucuroşi să stea la poveşti cu cei care îi vizitează.

O excursie în Tunisia nu este neapărat scumpă, dar este bine să faceţi ceva economii pentru vacanţa dumneavoastră. Iată o listă orientativă de costuri.

Costuri Bizerte (Tunisia)

Bilet de avion Bucureşti-Tunis: 250-380 euro

Bilet de tren Tunis-Bizerte: 5 euro

Cameră de hotel: 80-150 euro

Masă pentru două persoane: 15 euro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri