„BONTON”. Ce modele mai urmează tinerii de azi

Data publicării:
dana 20gont 20resize 20bonton-33875

Echipa emisiunii „Bonton” şi-a propus să facă o radiografie a societăţii româneşti, mai exact a tinerei generaţii de acum, cea care ar trebui să asigure viitorul nostru ca naţie.

Şi cum semnalele din ultimii ani nu au fost tocmai încurajatoare la capitolul educaţiei tinerilor, cu zecile de materiale din mass-media pe tema notelor la bacalaureat, realizatorii Digi24 au cutreierat liceele pentru a vedea ce visează tinerii, ce vor să devină, pe cine admiră sau de unde îşi mai iau modelele. Rezultatul anchetei este unul deloc încurajator.

Pe primul loc în topul valorilor morale pe care le-ar urma se află Liviu Vîrciu, apoi de Ștefan Bănică și Andrei Duban. De ce însă îi plac tinerii tocmai pe aceștia? „Duban e foarte glumeţ, Liviu Vârciu e la fel, plin de viaţă, glume şi supune invitaţii la tot felul de probe, Bănică îi ia la mişto pe concurenți”. Este răspunsul dezarmant, dar foarte real, al unui elev de liceu.

La „Bonton” psihosociologul Vintilă Mihăilescu definește modelul pe care tinerii îl au în ziua de azi. „Acum ai sau n-ai carte, poţi să ai parte. Să mi se scuze expesia, nu-i a mea, dar este perfectă, folclorul a luat-o de la televizor: „Fac ce vrea muşchii mei!”, deci această expresie este rezumatul modelului cel mai răspândit”.

Despre ce se întâmplă cu tânăra generaţie, care sunt şansele noastre de evoluţie, sau mai exact către ce ne îndreptăm, păreri ale dascălilor, psihologilor, sociologilor, toate în ediţia din această săptămână a emisiunii „Bonton”, prezentată de Dana Gonț.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri