BONTON. Istoria costumului de baie

Data publicării:
costum baie

Deşi este greu de imaginat astăzi, primele costume de baie acopereau corpul în totalitate.

„Până pe la 1900 se considera un semn de elegantă şi de feminitate sau (...) se considera că faci parte dintr-o clasa socială superioară dacă nu erai bronzat”, explică Irina Markovits, consultant de stil.

În anii '20 doamnele s-au „împrietenit” cu soarele, iar costumul de baie a început să fie la modă. Decenţa însă, s-a păstrat.

Pe plajele din Statele Unite exista chiar o poliţie a modei care patrula plajele şi măsura distanţă între genunchi şi tivul rochiei doamnelor care făceau plajă, iar dacă se depăşea norma de 15 cm, ele primeau amendă sau puteau chiar să facă închisoare”, spune Irina Markovits.

De-a lungul timpului, costumul de baie devenit tot mai mic, iar astăzi e dificil de stabilit care este limita bunului gust.

„Există un anumit tip de maniere în privinţa purtării costumului de baie. În primul rând, trebuie pornint de la faptul că costumul de baie este făcut să fie purtat în public, ceea ce înseamnă că, indiferent cât de minuscul este, el nu ar trebui niciodată să fie indecent sau de prost gust sau vulgar”, conchide Irina Markovits.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri