BONTON. Rapperul K-gula a transformat spațiul gri din spatele blocului într-o grădină cu flori

Data publicării:
gradina lui k-gula

De la hip-hop la plantat flori în grădină blocului. Protagonist? Rapperul K-gula, pe numele său din buletin Costea Constantin. Hip-hop-erul face acest lucru de bună voie. El vrea să schimbe impresia celor care cred că hip-hop-ul înseamnă doar înjurături.

„E foarte importantă puterea exemplului. În România oamenii nu se mişcă până nu văd că şi altcineva a făcut ceva”, consideră rapperul K-gula.

„Dacă vrem să facem ceva şi să dăm dovadă de ceva mai bun trebuie să ne schimbăm pe noi înşine, în primul rând. Şi atunci hai să începem cu ce este mai la îndemână, cu grădina”, spune Valeriu Voinopol, unul dintre prietenii rapperului.

Într-un oraş gri, cu multe clădiri din beton ca Bucureştiul, K-gula a postat pe Facebook imagini cu grădina pe care o îngrijeşte, un spaţiu cu mult verde şi multe flori. În scurt timp, câţiva tineri s-au alăturat ideii sale. Printre ei şi Vali.

„Pur şi simplu, indignaţi de tot ce se petrece în jurul nostru şi trăind în secolul betoanelor, ne-a venit ideea că munca înnobilează şi ar fi un gest foarte frumos pentru noi, nu doar unde locuim să considerăm casa noastră, ci şi ce e în jurul nostru”, susține Vali.

Cu respect pentru el şi pentru tot ce îl înconjoară, K-gula a reuşit să creeze în jurul blocului în care locuieşte un spaţiu de care acum se bucură toţi vecinii săi sau simpli trecători.

„În România ar trebui să avem 24 de metri pătraţi de verdeaţă pe cap de locuitor şi există doar 11 metri pătraţi. Nu trebuie să aşteptăm neapărat după parcuri sau după primării să aranjeze noi spaţii verzi, când în jurul blocurilor sunt atâtea spaţii verzi ce ar putea fi lucrate”, spune K-gula..

Fiecare tânăr implicat în acest proiect are jobul lui, iar grădinăritul este pentru toţi o pasiune care îi face mai puternici.

Ca orice proiect urbanistic, şi grădina de lângă bloc creată de K-gula are un plan bine pus la punct.

„Aş vrea să am o cărăruie care să intre sub balcon, să continue, aici o să fac un munte de piatră cu tot felul de flori de piatră. Eu am zis că vreau să fie o grădina feng-shui aici. Aici o să fie numai flori care să se vadă frumos deasupra gărduleţului”, povestește rapperul.

Dorinţa acestor tineri pentru schimbare a prins rapid în tot cartierul.

„Şi eu am început să fac la mine la bloc şi într-un bloc de 66 de apartamente, nu exagerez, dar cred că 60 de apartamente au apreciat această munca depusă de mine şi de prietenii mei, pentru că au văzut clar o schimbare”, spune un prieten al rapperului.

Poate că rapperul şi prietenii lui nu au schimbat felul în care arată Bucureştiul, dar acolo unde alţii, din comoditate, ar plantă beton, ei au reuşit, cu puţină muncă şi dăruire, să planteze gazon.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri