BONTON. Recomandări de stil și eleganță: cristalul

Data publicării:
cristale

„Să ai cristal în casă însemnă că eşti pasionat de frumos, însemnă că îţi place să te înconjori de lucruri frumoase”, spune Lorina Sereș, director general Azay. „Cristalul este un semn de bogăţie, un semn de rafinament, un lucru care înobilează orice casă şi orice masă. Un obiect de cristal este un cadou excepţional atât pentru partenerii de afaceri, cât şi pentru cei dragi”, adaugă ea.

Puțină lume știe că elementul principal folosit de maeștrii sticlari pentru a crea cristal este nisipul. Nouă modă sunt obiectele de mobilier din cristal colorat. Albastru, verde, portocaliu sau roşu, cristalul este scos și mai bine în evidenţă. Însă cel mai nobil cristal este cel de culoarea nopţii.

„Cristalul negru este cel mai greu de realizat dintre toate tipurile de cristal, sunt doar trei companii în lume care produc acest cristal negru şi se produce foarte greu, pentru că a da unui obiect de la cap la coadă aceași profunzime a culorii negre este un lucru foarte greu de realizat”, explică Lorina Sereș.

Manufactura florentină Mario Cioni dă trendul mondial la nivel de cristal, au realizat primul altar din cristal din lume, pentru o biserică din Japonia, au realizat primele boxe cu carcasă de cristal.

Fumusețea unui cristal este apreciată în întrega lume și mai ales la curțile regale. Casa Regală a României foloseşte la dineuri seturi personalizate chiar din aceste colecții.

Un pahar de cristal se observă dintr-o mie, iar testul care nu dă greș niciodată este cel al clinchetului cristalin. „Un pahar de cristal cu adevărat preţios este subţire, nu este gros, trebuie să fie greu, dar gros doar în cazul paharelor de whisky. În rest, pentru toate celelalte tipuri trebuie să fie cât mai subţiri, aceasta dă delicateţea şi plăcerea de a ţine un cristal în mână”, subliniază Lorina Sereș.

Obiectele din cristal aduc individualitate și eleganță în orice casă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri