BONTON. Reguli de politețe la telefon

Data publicării:
telefon mobil mfax-1


În primul rând trebuie să ţinem cont de momentele în care nu trebuie să răspundem la telefon: când conducem, când mâncăm, în sălile de spectacol, la şedinţe, în vizite, la înmormântări sau în biserică. Dacă nu putem acorda atenţie celui care ne sună, e mai bine să amânăm convorbirea.

Chiar şi în mijloacele de transport în comun utilizarea telefonului trebuie limitată. Răspundem la apelurile importante, urgenţe şi încercăm să fim cât mai concişi. Nu e de bonton să povestim întâmplări din intimitatea casei sau a prietenilor, pe care să le audă toată lumea.

Soneria telefonului trebuie, de asemenea, să fie una discretă, mai ales în spaţii publice. Şi nu uitaţi telefonul sunând într-un birou sau într-un alt spaţiu în care deranjaţi.

La rândul nostru, când apelăm pe cineva, nu insistăm dacă nu ni se răspunde. Iar dacă vrem să fim eleganţi, când dăm de persoană căutată, întrebăm dacă ne poate acorda câteva minute. Închide telefonul persoana care a sunat. Şi încă ceva: o persoană manierată nu „dă bip".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri