„BONTON”. Un Revelion extravagant, de zeci de mii de euro

Data publicării:
30122012 20haine 20barbati-41220

Haine prețioase

Când ai parte de o noapte de lux şi de eleganţă, stai la masă, într-un fel, şi cu creatorii de modă celebri precum Tom Ford, Alberta Feretti sau Elie Sabb. Şi asta pentru că le porţi hainele, în caz că îţi permiţi să dai pe o textilă cât i-ar trebui unui român cu venituri medii să trăiască un an. Cert este că o haină preţioasă îţi face seara sclipitoare şi stârneşte admiraţie şi invidie.

O haină Brioni din chinchila, îmbinată manual și cu căptușeală din mătase poate atinge 20.000 de euro, iar rochiile Elie Sabb, destinate covorului roșu, au prețuri de pronire undeva la 7.000 de euro.

O rochie semnată Alberta Fereti, din mătase, cu un plus de volum în partea din faţa şi cu corsetul atent lucrat, costă 3.000 de euro, iar un plic Salvadore Feregano din piele de reptilă are preţul de 100 de euro.

Ca bărbat, când ai la braț o femeie bine îmbrăcată, trebuie să arăți impecabil.

Un costum Scabal dintr-o lână super 100, lucrat semi-manual constumul, cu inserții de catifea la guler, costă 1.500 de euro, iar unul lucrat manual în totalitate, de la Tom Ford, din lână 150, cu inserție de mătase pe rever, are un preț de 3.500 de euro.

Bijuteriile, accesoriile perfecte

Orice ţinută "Glam" trebuie să fie accesorizată cu bijuterii pe măsură. Strălucitoare, mari sau multe la număr, diamantele rămân cele mai bune prietene ale fetelor. Iar lângă o rochie de milioane, merg la fix niscaiva bijuterii de zeci de mii de euro şi, bineînţeles, în ediţie limitată.

Un set de cercei realizat de Rizoglo, din aur alb cu diamante, din colecţia Secrete costă 25.000 de euro.

Un medalion de la firma Grizogono, colecția Alegra, cu diamante brune de 40 de carate ajunge la 12.000 de euro.

Un set de colier și brățara, Fiorentino, creată din aur alb cu diamante albe, în tăietura de Briliant, costă 23.000 de euro.

Ultima fiță în gastronomia mondială: mâncarea moleculară

Bucătarul olandez Paul Oppenkamp combină chimia şi fizica pentru a obţine cele mai ciudate preparate culinare, pe care doar cei cu dare de mână şi le permit. Mâncarea moleculară este noua fiţă în gastronomia mondială!

Dacă la cozonac fiecare gospodină are propria ei reţetă, când vine vorba de bucătăria moleculară, va recomandăm să lăsaţi azotul lichid şi gheaţa carbonică pe seamă experţilor.

Recolta de struguri transformată în îngheţată poate rivaliza la preţ cu un pahar de vin franţuzesc vechi. Şi dacă nu vă mai rămân bani pentru câteva sute de grame de icre negre, bucătarul Paul transformă oţetul în caviar.

Șampania, simbolul succesului

Că se numea acidulat, înţepător sau doar regal, înainte de anul 1000 era noastră, spumantul simboliza putere, fericire, bogăţie. Nu de alta, dar orice victorie în luptă era sărbătorită cu destuparea a sute de sticle de vin.

Şampania a fost inventată din greşeală. Ba mai mult, descoperirea efervescentă l-a speriat pe călugărul care a făcut asta. El a crezut că necuratul şi-a băgat coada pentru că orice este prea bun este ori imoral, ori ilegal, ori îngrăşă. Sau, în acest caz, îmbată.

O băutură a călugărilor benedictini, din Franța, a devenit simbol al succesului. De mai bine de 300 de ani lumea închină un pahar de spumant în cinstea noului an.

Cazare de multe stele

Cazarea la hotel, într-o cameră de 150 de metri pătrați pe care fostul președinte american George Bush l-a rezervat în 2002, când ne-a vizitat țara, costă 5.000 de euro, pe noapte, fără taxe. În această cameră au mai fost cazați Steaven Seagal, Wesley Snipes, Jose Carreras și Julio Iglesias.

Răsfăţul este inclus în preţ. Nu trebuie să mişti vreun deget decât dacă este absolut necesar.

Indiferent de cât de neobişnuite sunt, toate cererile sunt îndeplinite.

Locul unde a stat Osman Pascha, feldmareşalul otoman luat prizonier după lupta de la Plevna din 1877, are o istorie de aproape 200 de ani.

Ruda de "cărămidă" a Continentalului de astăzi se numea Hotel Broft. Pe structura lui s-a construit, în 1886, actualul hotel de cinci stele din centrul Capitalei. Doar mobila, din jurul anilor 1880, mai aduce aminte de acele vremuri.

Cu un asemenea mobilier, adunat de prin toate colţurile lumii, nu este greu să te simţi ca un „prinţ”. Pe aici au dormit, mâncat, băut şi distrat oameni importanţi ai lumii, cum ar fi prinţul Napoleon, Carol I de Hohenzollern şi Osman Pasha.

Înainte să te laşi luat cu totul de val, te întorci repede la realitate când afli preţul apartamentului pentru noaptea de revelion: 500 de euro care include cina de Revelion pentru două persoane.

Transport VIP: zbor printre nori

Când porţi haine scumpe, bijuterii de zeci de mii de euro şi ai cazare VIP, transportul trebuie să fie pe măsură.

Vă puteți plimba cu un elicopter fabricat în Franța, marca Delphin, care face parte din clasa medie, cu scaune din piele pentru opt pasageri,aer condiţionat, un nivel al zgomotului scăzut faţă de alte elicoptere, şi la o viteză de aproximativ 240 de kilometri pe oră, poate parcurge distanţa Bucuresti - Braşov în 35-40 de minute. O astfel de călătorie prin nori, în noaptea de Revelion, costă 1.500 de euro, plus taxe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...