Sari la conținut
News Alert

Boxing Day, sărbătoarea reducerilor în Marea Britanie

În multe ţări, magazinele sunt închise în a doua zi de Crăciun. Nu şi în Marea Britanie, unde milioane de oameni au stat la coadă toată noaptea ca să fie siguri că ajung primii la raioanele cu reduceri.

Trebuie să te trezeşti devreme, cam pe la ora 6. Noi am stat la coadă în faţa magazinului şi încă nu am putut intra, dar e grozav”, spune un cumpărător.

Şi într-adevăr, aşteptarea merită. De exemplu, o canapea de 950 de euro poate fi cumpărată acum cu 330, iar nişte cercei cu diamante care costă trei mii de euro se vând cu puţin peste o mie. Majoritatea vânează însă chilipiruri de câteva lire.

Am sperat că preţurile vor scădea şi m-am gândit că ar trebui să risc. Şi s-a întâmplat întocmai, unele lucruri sunt reduse de la 20 de lire la cinci lire (de la 27 de euro, la 6,7 euro, n.red.), aşa că e foarte bine”, spune o clientă a magazinelor.

Presa britanică scrie că 22 de milioane de oameni vor trece pragul magazinelor în această zi, iar aşteptările sunt mari. Vânzările ar putea ajunge la peste cinci miliarde de euro, dar nu toată lumea pare încântată.

Din punctul meu de vedere, nu merită. Este o agitaţie prea mare de Boxing Day, la care participă toată lumea. Nu cred că e ceva fructuos, din punctul meu de vedere”, spune un britanic.

Nimeni nu ştie exact când a fost prima dată Boxing Day, cert este că are o vechime de secole. Pe vremuri, nobilii îşi răsplăteau servitorii de Crăciun pentru munca depusă de-a lungul anului, lăsându-le diverse cadouri în cutii.