Brașov. Derdeluş de milioane, mai sigur și mai modern

Data publicării:
derdelus

Pe noua pârtie, turiştii şi braşovenii nu vor mai avea acces cu pungi sau alte improvizaţii.

Din cauza denivelărilor de pe actuala pârtie, an de an s-au înregistrat numeroase accidente. Numai iarna trecută aproape 100 de persoane au ajuns la urgenţe, 35 dintre ele în stare gravă.

S-au înregistrat şi cazuri grave, în care copii cu vârste fragede au suferit anumite fracturi, anumite lovituri, răni grave, au fost persoane care au intrat în comă în urma accidentelor”, a susținut locotenent Ciprian Sfreja - purtător de cuvânt ISU Braşov

Turiştii spun că iniţiativa este bună, mai ales că pârtia va fi acum mai sigură.

Este vorba de un proiect amplu, nu vorbim doar de amenajarea simplă a unei pârtii de săniuş, va fi şi cu elemente de siguranţă şi cu o bandă rulantă pentru urcare, tot ceea ce ţine de condiţii civilizate de săniuş”, a explicat Răzvan Popa - viceprimar Braşov, PSD.

Până la sfârşitul anului viitor, proiectul ar putea fi gata în forma finală cu încă două pârtii: una de tubing şi alta de schi-bike. Acestea vor putea fi folosite şi pe timpul verii, deoarece se va monta şi un covor din cauciuc peste pământ, pentru ca sporturile practicabile doar iarna să fie accesibile şi în sezonul estival.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri