Brazii din cărți sau desenați pe perete, o variantă alternativă pe placul tinerilor

Data publicării:
bradut

Bradul alternativ e ecologic, mai ieftin şi chiar mai distractiv, spun cei care optează pentru el.

„Noi, tinerii, suntem destul de ocupaţi și să mai mergi în piață, să stai să negiociezi, mi se pare chiar complicat”, spune Lavinia Marin, absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Politice.

Lavinia spune că s-a săturat să vadă copaci tăiaţi. Iniţial nu voia să mai împodobească bradul, dar s-a răzgândit şi a improvizat un brad din cărţile sale, într-un colţ de cameră.

„Am vazut pe Facebook, la un prieten, un brăduț făcut din cărți si dvd-uri. Mi s-a părut foarte fain, ideea asta m-a facut să-l construiesc. Am început să îmi scot cărțile de prin dulapuri, din bibiotecă. Nu e spectaculos, dar e de suflet și a fost o bucurie să-l împodobesc, spune Lavinia Marin.

Pentru Alina Blaga, de 29 de ani, reciclarea e un mod de viaţă. A înfiinţat un ONG pentru a promova refolosirea obiectelor. Ideea i-a venit când era la masterat în Olanda, unde a văzut cât de importantă e această practică.

„Oamenii constientizează şi problemele de mediu din ce în ce mai mult și încearcă să pună în practică, mai ales în momente-cheie din an, când avem mai mult timp liber și ne permitem să fim mai creativi”, spune tânăra.

Înainte de Crăciun, Alina şi echipa ei au ţinut cursuri în şcoli şi în companii, unde i-au învăţat pe oameni cum să-şi facă brazi.

Braduţi am facut cu cei din firme, din ciorne, fiindcă se produc atât de multe în birouri și lumea uită, nu conștientizează lucrul acesta, creând brăduți din ciorne. A fost atât partea creativă, cât și partea eco, să realizeze ce deșeuri produc”, explică tânăra.

Acasă, Alina a ales un brad în ghiveci pe care l-a decorat cu globuri din materiale reciclate.

Alexandra Boicu este o tânără de 26 de ani, lucrează ca specialist media şi e pasionată de modă. De asta a ales umeraşe ca să își construiască un brad.

„Nu brad natural, fiindcă imi plac brazii în mediul natural, nu în casă la mine și urăsc momentul în care ar trebui să îl arunc la gunoi. Am foarte mulți prieteni care aleg să folosească brazi artificiali, fie altfel de alternative din aceleasi motive”, spune Alexandra Boicu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri