Sari la conținut

BUSINESS CLUB. Turismul balnear renaște

Tarifele mici de cazare şi varietatea resurselor disponibile au crescut interesul străinilor în staţiunile balneoclimaterice din România. În Covasna autorităţile au atras bani europeni şi au invitat agenţiile de turism şi cluburile de pensionari din străintate să vadă în hotelurile care oferă tratamente cu mofete şi apă minerală. Cel mai mare interes vine din Suedia şi Letonia.

Vesa Halianiemi, reprezentant agenţie de turism din Suedia: Înainte să începem acest proiect eram sceptic, dar acum totul se prezintă mult mai bine după ce am văzut împrejurimile și acum tot grupul planifică excursii aici, în toamna anului viitor. În mare parte sunt prețuri bune pentru noi.

Șase nopți de cazare la un hotel de patru stele din stațiunea Covasna, cu demipensiune și tratament complet, costă aproximativ 1.900 de lei de persoană. La un hotel de trei stele, un pachet de șase nopți de cazare și proceduri medicale incluse costă 900 lei de persoană.

Tamas Sandor, președintele CJ Covasna: Sunt două locații deja în județ, Covasna și Balvanyos, care îndeplinesc acele criterii ca să poată să fie băgat în pachetul de turism.

Pentru centrele de tratament balneo din Covasna, atragerea turiștilor străini ar însemna venituri constante pentru întreg anul. Suedezii și letonii ar cumpăra pachete toamna și iarna, când stațiunile de acest fel sunt aproape goale.

Ovidiu Olariu, director de marketing: Chiar încercăm să accesăm alte piețe externe. În momentul de față singura piață pe care putem spune că suntem prezenți e piața Israelului.

În primele șase luni ale acestui an aprope 320.000 de turiști străini și români au vizitat stațiunile balneoclimaterice din România, cu 30% mai mulți decât în aceeași perioadă a anului trecut. Jucătorii din acest secor estimează că anul acesta turismul balnear va genera 350 de milioane de euro, cu 20% mai mult decât anul trecut. Iar străinii nu sunt interesați doar să vină la tratament în stațiunile balneo din România. Vor în același timp să investească în ele. Mai multe companii din China, Spania și Italia s-au arătat de curând interesate să participe la relansarea turismului balnear de la Ocnele Mari din județul Vâlcea.

Pe aceeași temă