Ca-n filme. Interviu exclusiv cu Abdellatif Kechiche, regizorul filmului „La vie d'Adele”

Data publicării:
Abdellatif Kechiche regizor

 

Filmul câştigător “La Vie d'Adele” vorbeşte despre relaţia de dragoste dintre două femei, Adele şi Emma, şi stârneşte controverse legate de nuditatea totală prezentă pe ecran. Scenele de sex explicit care durează şi câte 15 minute au făcut din această producţie cel mai discutat film al anului.

Abdellatif Kechiche a fost prezent în România cu ocazia premierei filmului “La vie d'Adele” la Les Films de Cannes a Bucharest. Acesta vorbeşte despre personajele sale şi despre diferenţele pe care le-a creat între ele.

„Am impresia că Adele, până la urmă, este mai deschisă, este mai liberă în condiţia ei socială decât personajul Emma, care este închis într-o reprezentare a lumii sale, a elitei intelectuale, culturale, care vede lumea doar prin prisma acestui tip de elitism”, spune regizorul Abdellatif Kechiche.

Regizorului francez îi place să călătorească pentru promovarea filmelor. Acestea se bucură de un real succes şi sunt foarte bine primite de public.

Cred că şi celelalte filme ale mele au fost bine primite, am călătorit, am prezentat filmul, am vorbit despre acel film, deci am impresia că acum nu se întâmplă nimic diferit. Fac acelaşi lucru pe care l-am făcut cu celelalte filme, călătoresc, pentru a le prezenta, e ceva foarte agreabil, descopăr alte ţări, alte culturi, pentru mine este ceva foarte plăcut”, povestește Abdellatif Kechiche.

La Vie d'Adele” sau versiunea în română, "Adele: Capitolele 1 şi 2", s-a bucurat de un mare succes la Festivalul de Film de la Cannes, unde a câştigat marele premiu.

Interviul complet îl puteţiurmări duminică, 3 noiembrie, de la ora 16.20, pe Digi24, la emisiunea “Ca-n filme”.  

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri