Ca-n filme. „NOE” – între blasfemie și succes comercial

Data publicării:
noe 1

„Tatăl meu mi-a spus că într-o bună zi, dacă omenirea va continua să se poarte aşa, creatorul va anihila această lume! El îţi vorbeşte! Trebuie să ai încredere că îţi vorbeşte într-un fel pe care îl poţi înţelege! Am văzut apă. Moarte prin apă!”

„Ne-a transmis că nu e bine să mergi la filme de genul ăsta, cred că asta ar fi de bază, mă amuză între altele că nimeni nu mai zice „Noe", toată lumea zice „Noah", adică... şi mă întreb dacă fac legătura între un personaj şi altul, pentru că chiar şi după ce vezi filmul nu e foarte limpede cum e cu povestea cu arca. Am înţeles că s-a supărat până şi Biserica”, afirmă Irina Margareta Nistor, critic de film.

„Eu mă aşteptam la altceva când am intrat la film, nu ştiu dacă neapărat mai religios, dar mă aşteptam la mai multă acţiune. Din trailer, e foarte bine montat trailerul, şi te duce cu gândul la altceva. Când intri la film vezi un semi-documentar, cam aşa ceva, asta a fost impresia mea. Au 61.000 de spectatori în primele trei zile, cu avanpremiere cu tot, că la noi aşa se consideră. E OK pentru un film mai dubios am putea spune, că nu e nici action, nu e nici fidel Bibliei, e undeva între”, consideră Emanuel Lăzărescu, critic de film.

Unele ţări au interzis filmul cu mult înainte de lansare. Este vorba despre Pakistan, Quatar, Malaezia, Indonezia, Bahrain şi câteva ţări din Africa de Nord şi Est.

Darren Aronofsky a povestit recent într-un interviu acordat jurnalistei Christiane Amanpour de la CNN că a studiat cele patru capitole ale Bibliei în care se vorbeşte despre Noe. În plus, el spune că Russel Crowe era singurul actor credibil pe care l-ar fi putut lua pentru acest rol.

„Este un om pe care îl asculţi”, a spus Darren despre vulcanicul actor.

„Da, cred că mi-l imaginam puţin altfel, lăsând la o parte ce am zis de trailer şi film, că era clar că era o altă abordare, mă aşteptam să fie mai altfel! Mă aşteptam la Noe ca la un om foarte calm, cald, şi acolo am văzut un om războinic, a pus mâna pe topor, se bătea cu ăia... Cu propriul lui fiu!”, mai spune Lăzărescu.

Lumea s-a înghesuit să vadă Noe. Pe 1 aprilie, şi nu vă păcălim, a strâns 50 de milioane de dolari din vânzarea de bilete. Dacă nu aţi apucat să îl vedeţi încă, noi vă sfatuim să o faceţi, pentru că merită experienţa.

News pop-up 

Filmul a costat 125 de milioane de dolari.

În film nu a fost folosit niciun animal - toate vietăţile sunt făcute pe calculator.

Regizorul spune că fascinaţia lui pentru Noe a început la 12 ani.

Profesoara lui l-a rugat să scrie un eseul despre pace, iar Darren a scris o poezie despre Noe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri