Sari la conținut

Cadiz, oraşul cu o istorie de peste 3.000 de ani. Obiective şi atracţii turistice

E greu să decizi ce îţi place mai mult în Cadiz: străzile mici şi viu colorate sau să te laşi pierdut pe malul oceanului. Poate doar detaliile te pot scoate din plăcerea de a visa cu ochii pierduţi în larg la malul oceanului.

Pentru cei ce au avut ocazia să vadă capitala Cubei, imaginile acestea le aduc aminte de El Malecon din Havana, însă nu este Havana, este Cadiz, un oraş plin de istorie. Nu mai puţin de 3.000 de ani are acest oraş.

Un obiectiv ce nu trebuie ratat, dacă ajungeţi în Cadiz, este piaţa centrală. Puteţi lua pulsul oraşului şi, mai ales, fiind un oraş la ocean, puteţi vedea oferta extrem de vastă şi atrăgătoare de peşte.

După ce v-aţi lăsat de-a dreptul pierduţi pe frumoasele străzi din Cadiz sau aţi stat pe o terasă pentru a bea o cafea sau o bere, Catedrala din Cadiz este locul în care este obligatoriu să ajungeţi.

Construită între 1722 şi 1838, Catedrala mai este numită şi Catedrala Americilor, pentru că fondurile pentru construcţia acesteia au provenit atât din Spania, cât şi din America.

Chiar dacă este iarnă, temperaturile la Cadiz sunt plăcute. Cadiz şi toata zona de sud-vest sunt precum un magnet pentru cei care doresc un sejur mai diferit: fără lanţuri hoteliere şi fără aglomeraţia obişnuită din alte părţi ale Spaniei.