Caii Jandarmeriei, de la incidente de stradă la spectacole de eleganță

Data publicării:
cai jandarmerie

Cavaleria Jandarmeriei este fidelă crezului că nici un pericol nu trebuie să stea în calea îndeplinirii unei misiuni. Iar caii sunt antrenaţi să nu ştie de teamă.

Rita face parte de 9 ani din Cavaleria Jandarmeriei, dar nu s-a făcut niciodată de ruşine când a apărut în faţa mulţimilor.

Cea mai recentă intervenţie a Ritei a fost la incidentele dintre suporterii maghiari şi forţele de ordine. A strunit, alături de alte echipaje ecvestre, mulţimea furioasă, aşa cum a fost instruită: să avanseze în formaţie de luptă, pas cu pas.

Ei ştiu că atunci când ies în faţa în faţa unei mulţimi de oameni, trebuie să treacă mai departe. Ei sunt antrenaţi să nu le fie frică de om”, a explicat plutonierul major Laura Epuraș.

De Rita are grijă plutonierul Laura Iepuraş, singura care acum un deceniu a văzut potenţialul mânzului de numai un an.

„Era urâtă, toată lumea zicea că e urâtă şi că e cămilă. Acum e frumoasa mea, cea mai bună”, a povestit Laura Epuraș.

Alături de militarii călare, şi-au demonstrat talentul şi micii jochei. La 11 ani, Ana Maria Botea ştie toate tainele echitaţiei.

Spectacolul-concurs este inspirat din tradiţionalul salon al calului de la Paris. Din public au făcut parte şi experţi într-ale sportului, iubitori de echitaţie.

La 3 ani, călăream un căluţ de lemn prin casă, la şapte ani m-am urcat în şaua unui cal adevărat, iar la treisprezece ani am debutat în concursurile de juniori”, mărturiseşte Cristian Țopescu.

La demonstraţii, un jocheu a căzut din şa şi a primit îngrijiri medicale - însă este acum în afara oricărui pericol. Ediţia a doua a concursului a pus în joc premii în valoare totală de 15.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri