Sari la conținut

Campionatul mondial al jocurilor pe calculator. Competiţia are loc în Los Angeles şi a adunat sute de pasionaţi

Câştigătorii vor ajunge în finala organizată în Coreea de Sud, iar premiul cel mare este de un milion de dolari. Organizatorii spun că jocurile pe calculator au devenit deja pentru mulţi pasionaţi o slujbă în sine, una cu salarii de top.

Capitala mondială a jocurilor de noroc a devenit pentru câteva zile capitala jocurilor pe calculator. Sute de pasionaţi au venit aici din toate colţurile lumii pentru a asista la semifinala competiţiei mondiale a gamerilor. Mulţi dintre ei recunosc că jocurile au devenit un adevărat viciu.

Obişnuiam să joc obsesiv, 20 - 30 de ore, uneori fără întrerupere. De multe ori uitam să dorm şi, uneori, să mănânc”, mărturisește un gamer.

Competiţia din Los Angeles a pus faţă în faţă câte două echipe formate din cinci jucători fiecare. Jocul ales a fost unul de strategie, fiind îndrăgit de zeci de milioane de tineri din întreaga lume. Iar ceea ce pentru mulţi era până acum o activitate lipsită de orice utilitate a devenit în ultimul timp o slujbă foarte bine retribuită.

Cu siguranță, avem sponsori pentru jucători. Și echipele au sponsori, precum și Liga în ansamblu. Jucătorii din Ligă sunt plătiți de către echipe, iar unii dintre ei pot câștiga salarii de șase cifre”, spune Whalen Rozelle, directorul unei companii de jocuri pe calculator.

Câştigurile tot mai mari i-au determinat chiar pe unii să renunţe la serviciile lor obişnuite.

Este uşor de jucat, mai distractiv decât studiul, ceea ce în cele din urmă m-a pus în faţa unei alegeri în momentul în care am început să câştig destul de mulţi bani. Am început să intru în echipe şi am fost nevoit să aleg între jocurile pe calculator şi continuarea carierei în inginerie”, povestește Mitch Voorspoels.

Câştigătorii vor ajunge în finala organizată în Coreea de Sud, iar premiul cel mare este de un milion de dolari.